Logotyp för Synonymer.nu.
 

Vad betyder batikhäxa

Begreppet batikhäxa är en nedsättande benämning för någon (oftast äldre kvinna) som vurmar för flyktingbarn, ofta sådana som har fått eller riskerar att få avslag på sin asylansökan.


Vår databas innehåller även sju böjningar av batikhäxa samt fyra exempelmeningar på hur ordet batikhäxa kan användas i en mening


Böjningar av batikhäxa

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet batikhäxa.


Exempelmeningar för batikhäxa

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet batikhäxa kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Nu är det bevisat, hon är en tvättäkta batikhäxa!
  2. Apropå Tinder, finns det någon normalbegåvad kille 18-30 år som vill ha en egen batikhäxa?
  3. Det är bara att titta på morgonstudion där det står en batikhäxa och hyllar Greta för vad hon har gjort.
  4. Det var en batikhäxa till lärare, ironiskt nog i Sölvesborg, som hotade de elever som hade föräldrar som röstar på SD.

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Mer information om batikhäxa

Andra sätt att lära sig mer kring vad batikhäxa betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av batikhäxa är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om batikhäxa

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för batikhäxa i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 28
  • Ordets poäng i Betapet: 27
  • Ordets poäng i WordFeud: 25

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.