Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till bastu

Här nedanför hittar du samtliga fem synonymer till bastu fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder bastu

Sett till sina synonymer betyder bastu ungefär sauna eller ångbad, men är även synonymt med exempelvis "badstuga" och "värmebad". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till bastu. Vår databas innehåller även sju böjningar av bastu, fyra exempelmeningar på hur ordet bastu kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av bastu

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet bastu.


Exempelmeningar för bastu

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet bastu kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Se konstnären Bill Olson berätta om sina barndomsminnen från tvätteriet och dess bastu, i spelaren ovan.  
  2. Det enda som idag är i stort sett oförändrat är byggnaden som var herrarnas omklädningsrum med duschar och bastu.  
  3. Bröderna hade varit på väg ut för att värma upp sommarhusets bastu när deras syster hörde ett explosionsartat ljud.  
  4. Hotellet består av 131 rum, konferenslokaler, bastu, pub, café samt en restaurang som även den kan räknas som en av Sveriges äldsta då det alltid funnits en restaurang i anknytning till hotellet.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av bastu

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet bastu.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "bastu" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet bastu förekommer det i genomsnitt ca. 9900 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till bastu

I vår databas över ord finns 12 ord som innehåller eller liknar bastu. Här kommer de tio första.


Mer information om bastu

Andra sätt att lära sig mer kring vad bastu betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av bastu är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om bastu

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för bastu i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 10
  • Ordets poäng i Betapet: 11
  • Ordets poäng i WordFeud: 10

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är bastu synonymt med både sauna och ångbad, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.