Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till bastant

Här nedanför hittar du samtliga tjugotre synonymer till bastant.


Vad betyder bastant

Sett till sina synonymer betyder bastant ungefär kraftig eller mäktig, men är även synonymt med exempelvis "massiv" och "stadig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till bastant. Vår databas innehåller även två böjningar av bastant, en exempelmeningar på hur ordet bastant kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av bastant

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet bastant.


Exempelmeningar för bastant

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet bastant kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Hon var från Hisingen, "fräsch och söt i blommig hatt," och han var "en bastant bit från Kallebäck" som jobbade på ett varv.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av bastant

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet bastant.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "bastant" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet bastant förekommer det i genomsnitt ca. 1300 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till bastant

I vår databas över ord finns 6 ord som innehåller eller liknar bastant.


Mer information om bastant

Andra sätt att lära sig mer kring vad bastant betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av bastant är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om bastant

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för bastant i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 10
  • Ordets poäng i Betapet: 10
  • Ordets poäng i WordFeud: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är bastant synonymt med både kraftig och mäktig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.