Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till barn

Här nedanför hittar du samtliga tjugotvå synonymer till barn fördelade på fem ordgrupper.


Vad betyder barn

Sett till sina synonymer betyder barn ungefär avkomma eller ungar, men är även synonymt med exempelvis "unge" och "människobarn". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till barn. Vår databas innehåller även fem böjningar av barn, fem exempelmeningar på hur ordet barn kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av barn

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet barn.


Exempelmeningar för barn

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet barn kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. En kort tid därefter flydde hon till grannlandet Kazakstan, där hennes man och barn redan befann sig.  
 2. Gällande de barn som ska utvisas skriver UD att man jobbar ”hårt och metodiskt” med att föra hem dem.  
 3. På detta sätt tillgrep man alltså medel som egentligen skulle tillkomma soldaternas hustrur och barn.  
 4. Två barn dog ombord på båten, och tio vuxna män saknas efter att de försökt simma för att söka hjälp.  
 5. Sju civila, varav två barn, dödades när en bilbomb detonerade vid en militär postering i norra Sinai.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av barn

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet barn.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "barn" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet barn förekommer det i genomsnitt ca. 14800 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till barn

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar barn.


Mer information om barn

Andra sätt att lära sig mer kring vad barn betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av barn är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om barn

 • Antal bokstäver: 4
 • Antal vokaler: 1
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för barn i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 7
 • Ordets poäng i Betapet: 7
 • Ordets poäng i WordFeud: 6

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är barn synonymt med både avkomma och ungar, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.