Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till banala

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till banala.


Vad betyder banala

Sett till sina synonymer betyder banala ungefär banal, men är även synonymt med exempelvis "alldagliga". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till banala. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet banala kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för banala

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet banala kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Det handlar om tusentals barnfamiljer som blivit ruinerade när barnbidrag återkallats på grund av banala småmissar.  
 2. Journalisten Everett True skrev 1989 att "Nirvanas låtar behandlar det banala och alldagliga med en unik vinkling".  
 3. En parlamentarisk utredning har visat att det i många fall bara handlade om banala småmissar, som att ha satt en signatur på fel ställe.  
 4. Bellinis operor har alltid en stor dos sorgsna och allvarsamma känslor och vackra melodier som lyckas motväga hans rätt så banala instrumentering.  
 5. Men en parlamentarisk utredning har nu visat att i många av fallen handlade det om banala småmissar, som att pappren inte var undertecknade på rätt sätt, snarare än mygel, rapporterar Politico.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "banala" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet banala förekommer det i genomsnitt ca. 210 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till banala

I vår databas över ord finns 4 ord som innehåller eller liknar banala.


Mer information om banala

Andra sätt att lära sig mer kring vad banala betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av banala är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om banala

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för banala i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 9
 • Ordets poäng i Betapet: 10
 • Ordets poäng i WordFeud: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är banala synonymt med både banal och alldagliga, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.