Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till bagare

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till bagare fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder bagare

Sett till sina synonymer betyder bagare ungefär konditor, men är även synonymt med exempelvis "enkrona". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till bagare. Vår databas innehåller även fem böjningar av bagare samt fem exempelmeningar på hur ordet bagare kan användas i en mening.


Böjningar av bagare

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet bagare.


Exempelmeningar för bagare

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet bagare kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Nu vill bagare i landet att det ryktnara brödet ska tas upp på Unescos lista över över kulturskatter.  
 2. I fortsättningen håller trollet och Pär fest varje torsdag, och Pär Spelevinker blir en vittberömd bagare.  
 3. Brödets oumbärlighet som stapelvara innebar att bagare spelade en livsviktig roll i det medeltida samhället.  
 4. Eftersom bröd var så centralt i den medeltida kosten utdelades stränga straff mot de bagare som försökte lura sina kunder.  
 5. Om de inte har råd att äta croissant längre, då blir det katastrof, säger Papa Seck, bagare på ett franskt café i Stockholm.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Närmeord till bagare

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar bagare.


Mer information om bagare

Andra sätt att lära sig mer kring vad bagare betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av bagare är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om bagare

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för bagare i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 10
 • Ordets poäng i Betapet: 10
 • Ordets poäng i WordFeud: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är bagare synonymt med både konditor och enkrona, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.