Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till avvara

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till avvara.


Vad betyder avvara

Sett till sina synonymer betyder avvara ungefär avstå ifrån eller undvara, men är även synonymt med exempelvis "vara utan". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till avvara. Vår databas innehåller även fyra exempelmeningar på hur ordet avvara kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för avvara

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet avvara kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Han sände varje rubel han kunde avvara till Moskva, tillsammans med skämtsamma brev för att muntra upp familjen.  
  2. Hon vädjade till tidningens läsare att skänka kläder och annat de kunde avvara och skicka dem via Röda korset i Haparanda.  
  3. Familjer som redan bor i Kabul har bidragit med den mat de kan avvara för att hjälpa de fördrivna men det finns helt enkelt inte tillräckligt.  
  4. Fadern var borta stora delar av vintern, sysselsatt med att till kusten föra ned de få produkter man kunde avvara och byta till sig salt, spannmål och annan nödtorft.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av avvara

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet avvara.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "avvara" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet avvara förekommer det i genomsnitt ca. 260 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till avvara

I vår databas över ord finns 4 ord som innehåller eller liknar avvara.


Mer information om avvara

Andra sätt att lära sig mer kring vad avvara betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av avvara är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om avvara

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för avvara i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 12
  • Ordets poäng i Betapet: 10
  • Ordets poäng i WordFeud: 10

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är avvara synonymt med både avstå ifrån och undvara, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.