Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till avtvinga

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till avtvinga.Vad betyder avtvinga

Sett till sin synonym betyder avtvinga ungefär avpressa, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till avtvinga. Vår databas innehåller även tre exempelmeningar på hur ordet avtvinga kan användas i en mening.


Exempelmeningar för avtvinga

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet avtvinga kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Detta förorsakade kanslirätten att varna von Bildstein och avtvinga honom ett löfte att aldrig mer hålla ett akademiskt tal.  
  2. Och ingen officer fick "understå sig att avtvinga någon andra intyg än sådana, som utvisade, hur det sanningsenligt förhölle sig".  
  3. More förnekade dock kraftigt detta och hävdade att han aldrig använt någon form av våld för att avtvinga bekännelser av misstänkta.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Mer information om avtvinga

Andra sätt att lära sig mer kring vad avtvinga betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av avtvinga är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om avtvinga

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för avtvinga i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 15
  • Ordets poäng i Betapet: 14
  • Ordets poäng i WordFeud: 13


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är avpressa synonymt med avtvinga, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.