Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till avstickare

Här nedanför hittar du samtliga sex synonymer till avstickare.


Vad betyder avstickare

Sett till sina synonymer betyder avstickare ungefär avvikelse eller avvikelse från ämnet, men är även synonymt med exempelvis "digression" och "extrautflykt". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till avstickare. Vår databas innehåller även fem böjningar av avstickare, fem exempelmeningar på hur ordet avstickare kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av avstickare

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet avstickare.


Exempelmeningar för avstickare

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet avstickare kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Därifrån reste hon ensam vidare till Strömstad, där hon gjorde en kort avstickare för att besöka Fredrikstens fästning.  
 2. När de passerade Röraas gjorde kronprinsen en avstickare till Kongens gruva, där fackelbärare ledagade dem i gruvgångarna.  
 3. Linné reste medurs längs Bottenvikens kust med ett par större avstickare till Norrlands inland från Umeå, Luleå och Torneå.  
 4. Vandringen som genomfördes i området norr om Ramundberget, mellan Skarsfjället och Helags, i Härjedalsfjällen, gick genom obanad terräng, med en avstickare till norska gränsen.  
 5. Greven hade alltså hösten 1899 avrest till San Francisco med sina guldpåsar, gjorde en kort avstickare till Hawaii och hamnade sedan i Seattle, där han blev kvar längre än han avsett.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av avstickare

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet avstickare.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "avstickare" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet avstickare förekommer det i genomsnitt ca. 170 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om avstickare

Andra sätt att lära sig mer kring vad avstickare betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av avstickare är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om avstickare

 • Antal bokstäver: 10
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för avstickare i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 22
 • Ordets poäng i Betapet: 22
 • Ordets poäng i WordFeud: 21

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är avstickare synonymt med både avvikelse och avvikelse från ämnet, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.