Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till avslöja

Här nedanför hittar du samtliga arton synonymer till avslöja.


Vad betyder avslöja

Sett till sina synonymer betyder avslöja ungefär uppdaga eller blottställa, men är även synonymt med exempelvis "demaskera" och "blottlägga". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till avslöja. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet avslöja kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för avslöja

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet avslöja kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Han vill inte avslöja några detaljer för tidningen, men bekräftar att det rör sig om en mordutredning.  
 2. Företaget var känt för sin motvilja att avslöja detaljer kring sina förehavanden och kommande projekt.  
 3. Han berättade för utvecklaren Dan Oliver om vad han ville ha i spelet utan att avslöja sin inspiration.  
 4. Exxon Mobil förbereder å sin sida en stämning mot Muffett för att tvinga honom att avslöja sina källor.  
 5. Men nu kan SVT Nyheter Blekinge avslöja att nuvarande bygglov går ut innan huset kommer att vara färdigt.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av avslöja

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet avslöja.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "avslöja" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet avslöja förekommer det i genomsnitt ca. 880 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till avslöja

I vår databas över ord finns 7 ord som innehåller eller liknar avslöja.


Mer information om avslöja

Andra sätt att lära sig mer kring vad avslöja betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av avslöja är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om avslöja

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för avslöja i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 20
 • Ordets poäng i Betapet: 19
 • Ordets poäng i WordFeud: 19

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är avslöja synonymt med både uppdaga och blottställa, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.