Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till avsikt

Här nedanför hittar du samtliga tjugosju synonymer till avsikt.Vad betyder avsikt

Sett till sina synonymer betyder avsikt ungefär motiv eller ändamål, men är även synonymt med exempelvis "intention" och "målsättning". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till avsikt. Vår databas innehåller även sju böjningar av avsikt, fem exempelmeningar på hur ordet avsikt kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av avsikt

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet avsikt.


Exempelmeningar för avsikt

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet avsikt kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Blixens syster Inger gjorde henne sällskap under vistelsen i Frankrike, i avsikt att ta sånglektioner.  
 2. På Twitter skriver Donald Trump att han har för avsikt att ringa Sveriges statsminister Stefan Löfven.  
 3. Den danska regeringen anmälde sin avsikt att hålla Danmark utanför eurosamarbetet den 3 november 1993.  
 4. Presidenten har också för avsikt att få till stånd ett möte med sin ryske motsvarighet, Vladimir Putin.  
 5. Man tror att bränsletankarna besköts med avsikt, säger sheriffen Joseph Lombardo vid en presskonferens.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av avsikt

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet avsikt.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "avsikt" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet avsikt förekommer det i genomsnitt ca. 880 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om avsikt

Andra sätt att lära sig mer kring vad avsikt betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av avsikt är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om avsikt

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för avsikt i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 11
 • Ordets poäng i Betapet: 11
 • Ordets poäng i WordFeud: 10

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är avsikt synonymt med både motiv och ändamål, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.