Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till avlägsnar

Här nedanför hittar du samtliga fem synonymer till avlägsnar fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder avlägsnar

Sett till sina synonymer betyder avlägsnar ungefär fjärmar eller tar bort, men är även synonymt med exempelvis "undanröjer" och "avskaffar". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till avlägsnar. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet avlägsnar kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för avlägsnar

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet avlägsnar kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. När man då inte skingrar sig avlägsnar vi dem handgripligen, säger Sara Andersson, presstalesperson för polisen.  
 2. Under åren 1957–1963 avlägsnar han sig från sin sedvanligt seriösa kompositionsstil och skriver populärmusik under pseudonymen Derwid.  
 3. Framställning av "hårda" vakuum i industriella processer åstadkoms ofta med kryopumpar som avlägsnar fria gasmolekyler från ett område genom att fånga dem på med kryoteknik nedkylda ytor.  
 4. Merparten av hennes uppdrag äger rum kring galaxen medan hon avlägsnar motbjudande element såsom den märkliga organismen Metroid, som kan ta livsenergi och ofta används som biologiska vapen.  
 5. Båda pigmenten uttrycks i celler i näthinnan och båda har i studier där man inaktiverar eller avlägsnar dem hos försöksdjur visat sig kunna störa försöksdjurets känslighet för ljus som zeitgeber.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "avlägsnar" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet avlägsnar förekommer det i genomsnitt ca. 40 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till avlägsnar

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar avlägsnar.


Mer information om avlägsnar

Andra sätt att lära sig mer kring vad avlägsnar betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av avlägsnar är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om avlägsnar

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för avlägsnar i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 16
 • Ordets poäng i Betapet: 16
 • Ordets poäng i WordFeud: 16

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är avlägsnar synonymt med både fjärmar och tar bort, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.