Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till av betydelse

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till av betydelse.Vad betyder av betydelse

Sett till sin synonym betyder av betydelse ungefär relevant, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till av betydelse. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet av betydelse kan användas i en mening.


Exempelmeningar för av betydelse

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet av betydelse kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Vid valet 1994 ökade antalet till 13, och BDP stod därmed för första gången inför en opposition av betydelse.  
  2. Som katalanismens förste ideolog av betydelse brukar den katalanske politikern Valentí Almirall i Llozer räknas.  
  3. De första personer av betydelse att bosätta sig i området var Andrew Allan och hustru, som kom till trakten cirka 1825.  
  4. Gråsparvar förknippas med utbredningen av vissa sjukdomar som är av betydelse för människor eller för domesticerade djur.  
  5. Andra näringar av betydelse inkluderar jordbruk (viktiga jordbruksprodukter är vete, potatis, sockerbetor, nötkreatur) och fisk.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Närmeord till av betydelse

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar av betydelse.


Mer information om av betydelse

Andra sätt att lära sig mer kring vad av betydelse betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av av betydelse är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om av betydelse

  • Antal bokstäver: 11
  • Antal vokaler: 5
  • Antal konsonanter: 6


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är relevant synonymt med av betydelse, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.