Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till åttondel

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till åttondel.


Vad betyder åttondel

Sett till sina synonymer betyder åttondel ungefär åttonde, men är även synonymt med exempelvis "åttondedel". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till åttondel. Vår databas innehåller även sju böjningar av åttondel, fem exempelmeningar på hur ordet åttondel kan användas i en mening samt en engelsk översättning.


Böjningar av åttondel

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet åttondel.


Exempelmeningar för åttondel

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet åttondel kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Det blir kul vilket som, det är häftigt att vara i åttondel och vi ska göra så gott vi kan, säger storstjärnan.  
 2. Hela herrtruppen vann sina matcher i singelklassens andra omgång, och ska i dag ställa sig vid bordet för åttondel.  
 3. Belgarna planerar också någon form av manifestation under sin åttondel på söndag, där Sverige är en möjlig motståndare.  
 4. Det känns otroligt att få spela åttondel, vi ska njuta av varje stund, säger storstjärnan, som leder EM:s poängliga överlägset.  
 5. Däremot blev Stina Källberg utslagen i åttondel, mot rumänskan Elisabeta Samara Europamästare 2015 förlorade hon med 2–4 i set.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av åttondel

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet åttondel.


Närmeord till åttondel

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar åttondel.


Mer information om åttondel

Andra sätt att lära sig mer kring vad åttondel betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av åttondel är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om åttondel

 • Antal bokstäver: 8
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för åttondel i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 12
 • Ordets poäng i Betapet: 14
 • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är åttondel synonymt med både åttonde och åttondedel, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.