Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till åtgärd

Här nedanför hittar du samtliga nitton synonymer till åtgärd.Vad betyder åtgärd

Sett till sina synonymer betyder åtgärd ungefär handling eller behandling, men är även synonymt med exempelvis "aktion" och "anstalt". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till åtgärd. Vår databas innehåller även sju böjningar av åtgärd, fem exempelmeningar på hur ordet åtgärd kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av åtgärd

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet åtgärd.


Exempelmeningar för åtgärd

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet åtgärd kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. En åtgärd som den republikanske guvernören Rick Scott egentligen är emot, men som han likväl godkände:.  
 2. Italien och Frankrike har ställt sig positiva till en gemensam åtgärd, men i Österrike är man skeptisk.  
 3. Nästan en av tre män går från åtgärd till jobb medan motsvarande siffra för kvinnor är knappt en av fyra.  
 4. Regeringens planer fick hård kritik från flera håll och beskrevs bland annat som en ”extraordinär” åtgärd.  
 5. Det ryska agerandet är ett svar på en svensk åtgärd som skedde för en tid sedan, enligt uppgifter till TT.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av åtgärd

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet åtgärd.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "åtgärd" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet åtgärd förekommer det i genomsnitt ca. 1300 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till åtgärd

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar åtgärd.


Mer information om åtgärd

Andra sätt att lära sig mer kring vad åtgärd betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av åtgärd är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om åtgärd

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för åtgärd i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 13
 • Ordets poäng i Betapet: 14
 • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är åtgärd synonymt med både handling och behandling, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.