Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till åta sig

Här nedanför hittar du samtliga tretton synonymer till åta sig.


Vad betyder åta sig

Sett till sina synonymer betyder åta sig ungefär förbinda sig eller förpliktiga sig, men är även synonymt med exempelvis "försäkra" och "försvara". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till åta sig. Vår databas innehåller även tre motsatsord samt en engelsk översättning.


Motsatsord till åta sig

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till åta sig.

utträda, träda tillbaka, ta tillbaka


Engelsk översättning av åta sig

Här nedan hittar du den engelska översättningen av frasen åta sig.


Närmeord till åta sig

I vår databas över ord finns 5 ord som innehåller eller liknar åta sig.


Mer information om åta sig

Andra sätt att lära sig mer kring vad åta sig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av åta sig är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om åta sig

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 3

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är åta sig synonymt med både förbinda sig och förpliktiga sig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är utträda en antonym till åta sig.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.