Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till arrest

Här nedanför hittar du samtliga tretton synonymer till arrest fördelade på två ordgrupper.Vad betyder arrest

Sett till sina synonymer betyder arrest ungefär anhållande eller arrestering, men är även synonymt med exempelvis "fängelse" och "fångenskap". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till arrest. Vår databas innehåller även sju böjningar av arrest, fem exempelmeningar på hur ordet arrest kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av arrest

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet arrest.


Exempelmeningar för arrest

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet arrest kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. År 1794 sattes han i arrest för en obetald fordran, så kallad bysättning, i högvaktsflygeln på Stockholms slott.  
 2. På order av riksamiral Henrik Bjelke fråntogs Rodsten där sitt befäl, och sattes i arrest anklagad för oaktsamhet och feghet.  
 3. Cirka 1 500 barn som anklagas för koppling till IS hölls i arrest av myndigheterna i slutet av förra året, enligt Human Rights Watch.  
 4. Barn som misstänks ha kopplingar till IS torteras och hålls i arrest av irakiska och kurdiska myndigheter, enligt en ny rapport från Human Rights Watch (HRW).  
 5. Senare stötte Piper även på Ludwig von Hallart, som i berusat tillstånd anklagade Piper för den behandling och den hårda arrest som han utsattes för i Sverige.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av arrest

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet arrest.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "arrest" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet arrest förekommer det i genomsnitt ca. 390 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till arrest

I vår databas över ord finns 4 ord som innehåller eller liknar arrest.


Mer information om arrest

Andra sätt att lära sig mer kring vad arrest betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av arrest är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om arrest

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för arrest i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 6
 • Ordets poäng i Betapet: 6
 • Ordets poäng i WordFeud: 6

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är arrest synonymt med både anhållande och arrestering, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.