Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till arbetshäst

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till arbetshäst fördelade på två ordgrupper.Vad betyder arbetshäst

Sett till sina synonymer betyder arbetshäst ungefär häst som utför arbete eller hårt arbetande person, men är även synonymt med exempelvis "slitstark apparat". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till arbetshäst. Vår databas innehåller även sju böjningar av arbetshäst, en exempelmeningar på hur ordet arbetshäst kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av arbetshäst

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet arbetshäst.


Exempelmeningar för arbetshäst

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet arbetshäst kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Det amerikanska transportplanet Hercules brukar beskrivas som en fyrmotorig arbetshäst och används av militärer världen över ibland i flera årtionden.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "arbetshäst" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet arbetshäst förekommer det i genomsnitt ca. 260 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om arbetshäst

Andra sätt att lära sig mer kring vad arbetshäst betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av arbetshäst är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om arbetshäst

  • Antal bokstäver: 10
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för arbetshäst i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 18
  • Ordets poäng i Betapet: 18
  • Ordets poäng i WordFeud: 17

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är arbetshäst synonymt med både häst som utför arbete och hårt arbetande person, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.