Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till arbete

Här nedanför hittar du samtliga trettiofyra synonymer till arbete.


Vad betyder arbete

Sett till sina synonymer betyder arbete ungefär jobb eller kneg, men är även synonymt med exempelvis "verk" och "syssla". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till arbete. Vår databas innehåller även sju böjningar av arbete, fem exempelmeningar på hur ordet arbete kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av arbete

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet arbete.


Exempelmeningar för arbete

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet arbete kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Debatten har rasat i ett år, och nu påbörjas ett arbete för att samla in invånarnas åsikter i frågan.  
 2. Hon greps av polisen, fick sparken från sitt arbete och hennes vänner vågade inte längre ringa henne.  
 3. Alla är rädda för sina liv, men arbete är också nödvändigt, säger Naresh Kumar till nyhetsbyrån AP.​.  
 4. Detta arbete tillät honom också att gynna unga officerare och därmed arbeta upp en lojal anhängarbas.  
 5. Voltaires populära och lättlästa arbete kom att lägga grunden till 1700-talets uppfattning om kungen.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av arbete

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet arbete.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "arbete" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet arbete förekommer det i genomsnitt ca. 4400 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till arbete

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar arbete.


Mer information om arbete

Andra sätt att lära sig mer kring vad arbete betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av arbete är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om arbete

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för arbete i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 9
 • Ordets poäng i Betapet: 9
 • Ordets poäng i WordFeud: 8

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är arbete synonymt med både jobb och kneg, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.