Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till äppelkaka

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till äppelkaka.


Vad betyder äppelkaka

En äppelkaka är en slags sockerkaka med skivor av äpple på ovansidan.


Sett till sin synonym betyder äppelkaka ungefär äppelpaj, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till äppelkaka. Vår databas innehåller även sju böjningar av äppelkaka, fyra exempelmeningar på hur ordet äppelkaka kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av äppelkaka

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet äppelkaka.


Exempelmeningar för äppelkaka

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet äppelkaka kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Vi köpte en äppelkaka från ett konditori i närheten och begav oss sedan hem mot Eva.
  2. Direkt när vi steg in kunde vi skönja doften av nylagad äppelkaka med vaniljsås.
  3. Mamma hade bakat en äppelkaka och stekt fattiga riddare, det var då jag förstod att denna söndag skulle bli någonting speciellt.
  4. Till efterrätt serverades en mustig äppelkaka, men av någon anledning fick vi grädde istället för vaniljsås, vilket var en besvikelse.

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av äppelkaka

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet äppelkaka.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "äppelkaka" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet äppelkaka förekommer det i genomsnitt ca. 33100 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till äppelkaka

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar äppelkaka.


Mer information om äppelkaka

Andra sätt att lära sig mer kring vad äppelkaka betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av äppelkaka är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om äppelkaka

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för äppelkaka i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 20
  • Ordets poäng i Betapet: 21
  • Ordets poäng i WordFeud: 23

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är äppelpaj synonymt med äppelkaka, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.