Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till anosmi

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till anosmi.


Vad betyder anosmi

Ordet anosmi är medicinsk terminologi för avsaknad av luktsunne, eller att man har blivit av med luktsinnet.

Detta ord var en del av nyordslistan 2021 från Institutet för språk och folkminnen (Isof).


Sett till sina synonymer betyder anosmi ungefär frånvaro av luktsinne, men är även synonymt med exempelvis "luktbortfall". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till anosmi. Vår databas innehåller även tre böjningar av anosmi, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av anosmi

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet anosmi.


Engelsk översättning av anosmi

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet anosmi.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "anosmi" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet anosmi förekommer det i genomsnitt ca. 720 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om anosmi

Andra sätt att lära sig mer kring vad anosmi betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av anosmi är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om anosmi

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för anosmi i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 9
  • Ordets poäng i Betapet: 10
  • Ordets poäng i WordFeud: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är anosmi synonymt med både frånvaro av luktsinne och luktbortfall, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.