Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till annat

Här nedanför hittar du samtliga åtta synonymer till annat.


Vad betyder annat

Sett till sina synonymer betyder annat ungefär övrigt eller ...till, men är även synonymt med exempelvis "andra" och "annan". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till annat. Vår databas innehåller även en motsatsord, fem exempelmeningar på hur ordet annat kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Motsatsord till annat

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till annat.

samma


Exempelmeningar för annat

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet annat kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Under fredagen har hotellen valt att ta bort sina konton, eller på annat sätt göra dem otillgängliga.  
 2. Det fanns ett flertal adelsdamer i klostret, från bland annat släkterna Galen, Rosensparre och Thott.  
 3. ”Jag älskar Uber mer än någonting annat i hela världen och det här är en svår tid för mig i mitt liv.  
 4. Där finns bland annat flera museer som Tekniska museet, Etnografiska museet och Sjöhistoriska museet.  
 5. Han har bland annat kallat utredningen för en häxjakt och anklagat Mueller för att inte vara neutral.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av annat

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet annat.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "annat" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet annat förekommer det i genomsnitt ca. 480 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till annat

I vår databas över ord finns 13 ord som innehåller eller liknar annat. Här kommer de tio första.


Mer information om annat

Andra sätt att lära sig mer kring vad annat betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av annat är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om annat

 • Antal bokstäver: 5
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för annat i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 5
 • Ordets poäng i Betapet: 5
 • Ordets poäng i WordFeud: 5

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är annat synonymt med både övrigt och ...till, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är samma en antonym till annat.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.