Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till andedräkt

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till andedräkt.Vad betyder andedräkt

Sett till sina synonymer betyder andedräkt ungefär anda, men är även synonymt med exempelvis "andning". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till andedräkt. Vår databas innehåller även sju böjningar av andedräkt, en exempelmeningar på hur ordet andedräkt kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av andedräkt

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet andedräkt.


Exempelmeningar för andedräkt

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet andedräkt kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Din andedräkt luktar som om du har kysst din döda mormor med tungan." Rese- och matskribenten Richard Sterling säger:.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av andedräkt

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet andedräkt.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "andedräkt" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet andedräkt förekommer det i genomsnitt ca. 720 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till andedräkt

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar andedräkt.


Mer information om andedräkt

Andra sätt att lära sig mer kring vad andedräkt betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av andedräkt är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om andedräkt

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för andedräkt i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 14
  • Ordets poäng i Betapet: 16
  • Ordets poäng i WordFeud: 14

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är andedräkt synonymt med både anda och andning, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.