Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till ambitiös

Här nedanför hittar du samtliga sju synonymer till ambitiös.Vad betyder ambitiös

Sett till sina synonymer betyder ambitiös ungefär nitisk eller flitig, men är även synonymt med exempelvis "uppåtsträvande" och "energisk". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till ambitiös. Vår databas innehåller även tre böjningar av ambitiös, fem exempelmeningar på hur ordet ambitiös kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av ambitiös

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet ambitiös.


Exempelmeningar för ambitiös

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet ambitiös kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Hans lärare beskriver en ambitiös och målinriktad ung man som verkligen hade bestämt sig för att lyckas.  
 2. Norska regeringens målsättning är nu minst sagt ambitiös enbart utsläppsfria bilar ska säljas efter år 2025.  
 3. När nu EU snart släpper sin lista, i kölvattnet av den så kallade Paradisläckan och Panamadokumenten, väntas den vara mer ambitiös.  
 4. Den senare var en ambitiös men kortlivad (1976–78) tidning med en feministisk agenda och enbart producerad av kvinnliga serieskapare.  
 5. Jag vet inte vem Deirdre trodde att hon gifte sig med, men alla som känner Anthony vet att han är en väldigt ambitiös man”, säger en källa till Page Six.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av ambitiös

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet ambitiös.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "ambitiös" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet ambitiös förekommer det i genomsnitt ca. 4400 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till ambitiös

I vår databas över ord finns 4 ord som innehåller eller liknar ambitiös.


Mer information om ambitiös

Andra sätt att lära sig mer kring vad ambitiös betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av ambitiös är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om ambitiös

 • Antal bokstäver: 8
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för ambitiös i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 16
 • Ordets poäng i Betapet: 18
 • Ordets poäng i WordFeud: 15

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är ambitiös synonymt med både nitisk och flitig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.