Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till alldagliga

Här nedanför hittar du samtliga sex synonymer till alldagliga.


Vad betyder alldagliga

Sett till sina synonymer betyder alldagliga ungefär banala eller enkla, men är även synonymt med exempelvis "simpla" och "triviala". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till alldagliga. Vår databas innehåller även fyra exempelmeningar på hur ordet alldagliga kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för alldagliga

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet alldagliga kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Han påpekade också att regissören hade "integrerat de fantastiska inslagen i de alldagliga miljöerna".  
  2. Förmodligen på grund av fågelns attraktiva färger förekommer den ofta som utsmyckning av alldagliga bruksföremål.  
  3. Journalisten Everett True skrev 1989 att "Nirvanas låtar behandlar det banala och alldagliga med en unik vinkling".  
  4. Jag kan fråga henne om alldagliga saker som mat, väder, favoritfärger och hon kan kläcka några robot-skämt, men jag kan också fråga om intelligens, känslor och döden!  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "alldagliga" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet alldagliga förekommer det i genomsnitt ca. 90 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till alldagliga

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar alldagliga.


Mer information om alldagliga

Andra sätt att lära sig mer kring vad alldagliga betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av alldagliga är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om alldagliga

  • Antal bokstäver: 10
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för alldagliga i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 12
  • Ordets poäng i Betapet: 17
  • Ordets poäng i WordFeud: 15

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är alldagliga synonymt med både banala och enkla, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.