Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till algerisk

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till algerisk.


Vad betyder algerisk

Sett till sin synonym betyder algerisk ungefär algeriskt, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till algerisk. Vår databas innehåller även tre böjningar av algerisk, fem exempelmeningar på hur ordet algerisk kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av algerisk

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet algerisk.


Exempelmeningar för algerisk

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet algerisk kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Vid tillfället påstod han att bilden hade blivit digitalt manipulerad, och att han aldrig rört barnet, enligt algerisk tv.  
 2. Mohamed Zaoui, född den 14 maj 1960 i Algeriet, är en algerisk boxare som tog OS-brons i mellanviktsboxning 1984 i Los Angeles.  
 3. En algerisk man höll ett litet barn ut från fönstret på 15 våningen, fotograferade, och lade ut bilden på Facebook med ett skarpt hot.  
 4. Alldeles innan barnet ska slå i den stenlagda trottoaren blir en 17-årig algerisk pojke, Fawzi Zabaat, hjälte genom att fånga upp henne.  
 5. Bara brottslingar kan ligga bakom att ett femtiotal bränder bryter ut samtidigt på flera platser i provinsen, säger han till algerisk tv.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av algerisk

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet algerisk.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "algerisk" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet algerisk förekommer det i genomsnitt ca. 20 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till algerisk

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar algerisk.


Mer information om algerisk

Andra sätt att lära sig mer kring vad algerisk betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av algerisk är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om algerisk

 • Antal bokstäver: 8
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för algerisk i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 11
 • Ordets poäng i Betapet: 13
 • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är algeriskt synonymt med algerisk, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.