Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till äldre kvinna

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till äldre kvinna.


Vad betyder äldre kvinna

Sett till sin synonym betyder äldre kvinna ungefär gumma, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till äldre kvinna. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet äldre kvinna kan användas i en mening.


Exempelmeningar för äldre kvinna

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet äldre kvinna kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Ett brutalt mord på en äldre kvinna har orsakat stor upprördhet och skruvat upp tonläget i Frankrike.  
  2. I båda filmerna skildrar han en instabil rollfigur som inleder en vårdslös relation med en äldre kvinna.  
  3. Under tisdagsmorgonen meddelar polisen att även en äldre kvinna i Motala drabbats av samma tillvägagångssätt.  
  4. Den byggdes som bostad till en äldre kvinna, och då hon hade tjänat Kikstorps ägare avsattes hon en bit mark.  
  5. En äldre kvinna och hennes två, fyra- och femåriga, barnbarnsbarn har hittats döda i skogsbranden i norra Kalifornien.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Mer information om äldre kvinna

Andra sätt att lära sig mer kring vad äldre kvinna betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av äldre kvinna är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om äldre kvinna

  • Antal bokstäver: 11
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 7

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är gumma synonymt med äldre kvinna, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.