Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till ägna sig åt

Här nedanför hittar du samtliga femton synonymer till ägna sig åt.


Vad betyder ägna sig åt

Sett till sina synonymer betyder ägna sig åt ungefär bedriva eller fortsätta, men är även synonymt med exempelvis "fortsätta att utföra" och "fullfölja". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till ägna sig åt. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet ägna sig åt kan användas i en mening samt flera engelska översättningar.


Exempelmeningar för ägna sig åt

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet ägna sig åt kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Janáček hade från början tänkt att studera piano och orgel, men kom att helt ägna sig åt komponerande.  
  2. Men istället tvingas några av dem ägna sig åt att fiska strömmingar då säsongen har dragit ut på tiden.  
  3. Det är inget man ska ägna sig åt, oavsett vilken form eller arena som förbjuder detta, säger Bo Berglund.  
  4. När den värsta myggtiden var över släpptes renarna fria igen och samen kunde åter ägna sig åt jakt och fiske.  
  5. Mot slutet av 1870-talet började Leffler att ägna sig åt måleri, vilket kom att inkräkta på hennes skrivande.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av ägna sig åt

Här nedan hittar du engelska översättningar till frasen ägna sig åt.


Närmeord till ägna sig åt

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar ägna sig åt.


Mer information om ägna sig åt

Andra sätt att lära sig mer kring vad ägna sig åt betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av ägna sig åt är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om ägna sig åt

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 5

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är ägna sig åt synonymt med både bedriva och fortsätta, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.