Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till afton

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till afton.Vad betyder afton

Sett till sina synonymer betyder afton ungefär kväll, men är även synonymt med exempelvis "särskild helgafton". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till afton. Vår databas innehåller även sex motsatsord, sju böjningar av afton, fem exempelmeningar på hur ordet afton kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av afton

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet afton.


Motsatsord till afton

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till afton.

morgon, dag, dagsljus, gryning, dager, dagtidExempelmeningar för afton

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet afton kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Johann Strauss var förhindrad att närvara då han samma afton spelade vid det kungliga hovet i Hofburg.  
 2. Jag tror aldrig jag känt något liknande, säger Jens Fredricson om sin 10-åriga valack efter en felfri afton.  
 3. Traditionen har sitt ursprung i Finland där firandet ofta kallas villaavslutning, forneldarnas natt eller veneziansk afton.  
 4. På grund av det stora antalet musikstycken denna afton gjorde An der schönen blauen Donau inget större intryck på publiken.  
 5. På Julia Lundgrens pensionat bodde Ingmar Bergman med filmteam, när filmerna Gycklarnas afton och En lektion i kärlek spelades in år 1953 respektive 1954.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av afton

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet afton.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "afton" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet afton förekommer det i genomsnitt ca. 49500 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till afton

I vår databas över ord finns 12 ord som innehåller eller liknar afton. Här kommer de tio första.


Mer information om afton

Andra sätt att lära sig mer kring vad afton betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av afton är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om afton

 • Antal bokstäver: 5
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för afton i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 9
 • Ordets poäng i Betapet: 9
 • Ordets poäng i WordFeud: 8

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är afton synonymt med både kväll och särskild helgafton, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är morgon en antonym till afton.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.