Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till afebril

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till afebril.Vad betyder afebril

Afebril kallas det tillstånd som vanligen anses som feberfritt, med en kroppstemperatur mellan 36,5 till 37,5 grader.


Sett till sina synonymer betyder afebril ungefär feberfri, men är även synonymt med exempelvis "utan feber". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till afebril. Vår databas innehåller även tre exempelmeningar på hur ordet afebril kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för afebril

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet afebril kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Denna presentation handlar om afebril urinvägsinfektion, dvs. en urinvägsinfektion där patienten inte upplever att denne har feber.
  2. Enligt förlossningsjournalen var modern afebril men något smärtpåverkad, vilket enligt läkaren var ett positivt tecken.
  3. Vid ankomsten var patienten vaken och afebril, men under eftermiddagen steg febern till strax över 39 grader.

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av afebril

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet afebril.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "afebril" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet afebril förekommer det i genomsnitt ca. 1300 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om afebril

Andra sätt att lära sig mer kring vad afebril betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av afebril är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om afebril

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för afebril i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 13
  • Ordets poäng i Betapet: 15
  • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är afebril synonymt med både feberfri och utan feber, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.