Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till variera

Här nedanför hittar du samtliga elva synonymer till variera fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder variera

Sett till sina synonymer betyder variera ungefär skifta eller fluktuera, men är även synonymt med exempelvis "växla" och "ändra". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till variera. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet variera kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för variera

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet variera kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Den lämpligaste hastigheten kunde variera och angavs på en tilläggsskylt, exempelvis ”Grön våg kör 35”.  
 2. Shakespeare kunde också tillåta sig att variera jamben och stycka upp versen med oregelbundna cesurer:.  
 3. Den exakta periodlängden kan variera något beroende på art, men ligger vanligen mellan 22 och 25 timmar.  
 4. Exakta uppgifter om döda och skadade fortsätter dock att variera och läget i Douma är fortfarande oklart.  
 5. Det var en skatt som baserades på landområdenas värde och kunde variera mellan 2 och 6 shillings per hide.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av variera

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet variera.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "variera" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet variera förekommer det i genomsnitt ca. 880 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till variera

I vår databas över ord finns 7 ord som innehåller eller liknar variera.


Mer information om variera

Andra sätt att lära sig mer kring vad variera betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av variera är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om variera

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för variera i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 10
 • Ordets poäng i Betapet: 10
 • Ordets poäng i WordFeud: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är variera synonymt med både skifta och fluktuera, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.