Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till vänta med

Här nedanför hittar du samtliga femton synonymer till vänta med.


Vad betyder vänta med

Sett till sina synonymer betyder vänta med ungefär anstå eller avskaffa, men är även synonymt med exempelvis "avvakta" och "dra in". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till vänta med. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet vänta med kan användas i en mening.


Exempelmeningar för vänta med

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet vänta med kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Men det gick bra, polisen sa åt oss att vänta med att övningsköra tills det blir tillåtet och lät oss gå.  
  2. Man vill inte vänta med beslutet tills den regionala regeringen bestämt sig för att utropa självständighet.  
  3. Enligt minister Freeland ska Rahaf al-Qunun själv ha uttryckt en önskan om att få vänta med att svar på frågor.  
  4. Bland annat har det inte gått att komma åt journalsystem, och patienter har fått vänta med planerade operationer.  
  5. Även om man tänker vänta med sin ansökan bör man spara dokumentation så man kan visa det sen, säger Torbjörn Sohlström.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Närmeord till vänta med

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar vänta med.


Mer information om vänta med

Andra sätt att lära sig mer kring vad vänta med betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av vänta med är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om vänta med

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 5

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är vänta med synonymt med både anstå och avskaffa, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.