Logotyp för Synonymer.nu.
 

Vad betyder upptagenhet

Vi saknar tyvärr synonymer till ordet upptagenhet i vår databas, däremot innehåller vår databas två exempelmeningar på hur ordet upptagenhet kan användas i en mening samt en engelsk översättning.


Exempelmeningar för upptagenhet

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet upptagenhet kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. På grund av sin stora upptagenhet med utländska angelägenheter spelade marinkåren en mindre framträdande roll under det amerikanska inbördeskriget; dess viktigaste uppgift var blockadtjänstgöring.  
  2. Symtomen kan ses i en tvångsmässig upptagenhet av föremål, såsom klockor, eller ett intensivt intresse för systematiska saker som siffror, register, telefonkataloger, uppslagsverk, ordböcker och mätskalor.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av upptagenhet

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet upptagenhet.


Närmeord till upptagenhet

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar upptagenhet.


Mer information om upptagenhet

Andra sätt att lära sig mer kring vad upptagenhet betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av upptagenhet är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om upptagenhet

  • Antal bokstäver: 11
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för upptagenhet i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 20
  • Ordets poäng i Betapet: 21
  • Ordets poäng i WordFeud: 23

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.