Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till uppsättning

Här nedanför hittar du samtliga sexton synonymer till uppsättning.


Vad betyder uppsättning

Sett till sina synonymer betyder uppsättning ungefär set eller samling, men är även synonymt med exempelvis "attiraljer" och "batteri". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till uppsättning. Vår databas innehåller även sju böjningar av uppsättning, fem exempelmeningar på hur ordet uppsättning kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av uppsättning

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet uppsättning.


Exempelmeningar för uppsättning

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet uppsättning kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. En vändpunkt i pjäsens popularitet kom i och med Tyrone Guthries uppsättning i Stratford, Ontario 1953.  
 2. År 1900 gjorde Herbert Beerbohm Tree en supernaturalistisk uppsättning på Her Majesy's Theatre i London.  
 3. Dessutom har man en avsevärd uppsättning satelliter för kommunikation-, ledning- och underrättelseändamål.  
 4. Ian Richardson spelade Bertram i John Bartons framgångsrika uppsättning för Royal Shakespeare Company 1967.  
 5. Med en ny uppsättning beslutade sig Kiedis för att åter äntra rehab för att få ordning på sitt drogproblem.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av uppsättning

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet uppsättning.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "uppsättning" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet uppsättning förekommer det i genomsnitt ca. 1600 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till uppsättning

I vår databas över ord finns 7 ord som innehåller eller liknar uppsättning.


Mer information om uppsättning

Andra sätt att lära sig mer kring vad uppsättning betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av uppsättning är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om uppsättning

 • Antal bokstäver: 11
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 8

Grundpoäng för uppsättning i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 21
 • Ordets poäng i Betapet: 23
 • Ordets poäng i WordFeud: 24

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är uppsättning synonymt med både set och samling, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.