Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till underbygga

Här nedanför hittar du samtliga nio synonymer till underbygga.Vad betyder underbygga

Sett till sina synonymer betyder underbygga ungefär stödja eller motivera, men är även synonymt med exempelvis "armera" och "backa upp". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till underbygga. Vår databas innehåller även tre exempelmeningar på hur ordet underbygga kan användas i en mening samt flera engelska översättningar.


Exempelmeningar för underbygga

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet underbygga kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Det kristna budskapet hotar inte den kinesiska samhällsordningen, utan kan bidra till att underbygga den.  
  2. Han hittade bevis på att arter inte var fasta och undersökte många detaljerade idéer för att förfina och underbygga sin teori.  
  3. Detta verkade underbygga det populära politiska kravet om större politisk makt till medelklassen, särskilt en regering som hade förlorat Krimkriget.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av underbygga

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet underbygga.Närmeord till underbygga

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar underbygga.


Mer information om underbygga

Andra sätt att lära sig mer kring vad underbygga betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av underbygga är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om underbygga

  • Antal bokstäver: 10
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för underbygga i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 24
  • Ordets poäng i Betapet: 25
  • Ordets poäng i WordFeud: 23

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är underbygga synonymt med både stödja och motivera, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.