Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till tydlig

Här nedanför hittar du samtliga fyrtio synonymer till tydlig.


Vad betyder tydlig

Sett till sina synonymer betyder tydlig ungefär påfallande eller utpräglad, men är även synonymt med exempelvis "begriplig" och "distinkt". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till tydlig. Vår databas innehåller även tretton motsatsord, tre böjningar av tydlig, fem exempelmeningar på hur ordet tydlig kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av tydlig

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet tydlig.


Motsatsord till tydlig

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till tydlig.

otydlig, oklar, inte klar eller synlig, dunkel, svår att uppfatta, tvivelaktig, osäker, underförstådd, implicit, tyst, stillatigande, osynlig, som inte registreras


Exempelmeningar för tydlig

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet tydlig kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Donald Trump var i valrörelsen 2016 tydlig i sin kritik mot Iranavtalet och förespråkade ett utträde.  
 2. Rent spelmässigt är Paulo Sousa tydlig med hur han vill att de polska spelarna ska agera mot Blågult.  
 3. Första Johannesbrevet uppbyggnad är komplicerad utan någon tydlig struktur eller skönjbar disposition.  
 4. Undersidan är vit, inklusive undersidan av vingarna och den har en tydlig och stor vit övergumpsfläck.  
 5. Man fick en tydlig bild av vem som är kokainköpare i det här ärendet, säger Kammaråklagare Johan Udén.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av tydlig

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet tydlig.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "tydlig" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet tydlig förekommer det i genomsnitt ca. 1300 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till tydlig

I vår databas över ord finns 10 ord som innehåller eller liknar tydlig.


Mer information om tydlig

Andra sätt att lära sig mer kring vad tydlig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av tydlig är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om tydlig

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för tydlig i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 14
 • Ordets poäng i Betapet: 16
 • Ordets poäng i WordFeud: 14

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är tydlig synonymt med både påfallande och utpräglad, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är otydlig en antonym till tydlig.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.