Logotyp för Synonymer.nu.
 

Vad betyder törstar

Vi saknar tyvärr synonymer till ordet törstar i vår databas, däremot innehåller vår databas fyra exempelmeningar på hur ordet törstar kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för törstar

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet törstar kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Virginia törstar efter blod och går för att besöka Gösta, där hon blir våldsamt attackerad av hans katter.  
  2. Men Eli, som törstar efter hans blod men som inte vill skada Oskar, slafsar upp hans blod och springer sedan iväg.  
  3. Men efterspelet är nästan lika svårt, när skyldiga ska dömas och andra frias -  i ett samhälle som törstar efter hämnd.  
  4. Den svenska fordonsindustrin törstar efter leveranser av halvledare, en elektrisk komponent som det råder brist på i hela världen.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av törstar

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet törstar.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "törstar" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet törstar förekommer det i genomsnitt ca. 10 sökningar på ordet per månad på internet. Den sökfras som sökmängden matchar mot är torstar


Närmeord till törstar

I vår databas över ord finns 11 ord som innehåller eller liknar törstar. Här kommer de tio första.


Mer information om törstar

Andra sätt att lära sig mer kring vad törstar betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av törstar är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om törstar

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för törstar i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 10
  • Ordets poäng i Betapet: 10
  • Ordets poäng i WordFeud: 10

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.