Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till tioårsperiod

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till tioårsperiod.Vad betyder tioårsperiod

Sett till sin synonym betyder tioårsperiod ungefär decennium, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till tioårsperiod. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet tioårsperiod kan användas i en mening.


Exempelmeningar för tioårsperiod

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet tioårsperiod kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Det visar sig att ingen av skolorna under en tioårsperiod har lyckats bättra resultaten så att fler elever får godkänt.  
 2. Inom en tioårsperiod försvann nästan alla hästar från Stockholms gator, och med dem även en hel del avfall (hästspillning).  
 3. Det nya förslaget skulle kunna leda till att 22 miljoner fler amerikaner skulle bli utan sjukförsäkring under en tioårsperiod.  
 4. Han har under en tioårsperiod spelat i NHL, KHL och NLA, men nu återvänder han alltså hem, skriver HV71 i ett pressmeddelande.  
 5. Förslaget rör skattelättnader både för företag och individer, och beräknas kosta staten 1.500 miljarder dollar under en tioårsperiod.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Mer information om tioårsperiod

Andra sätt att lära sig mer kring vad tioårsperiod betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av tioårsperiod är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om tioårsperiod

 • Antal bokstäver: 12
 • Antal vokaler: 6
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för tioårsperiod i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 19
 • Ordets poäng i Betapet: 22
 • Ordets poäng i WordFeud: 20


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är decennium synonymt med tioårsperiod, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.