Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till stjärna

Här nedanför hittar du samtliga fjorton synonymer till stjärna fördelade på två ordgrupper.Vad betyder stjärna

Sett till sina synonymer betyder stjärna ungefär asterisk eller berömdhet, men är även synonymt med exempelvis "ess" och "himlakropp". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till stjärna. Vår databas innehåller även sju böjningar av stjärna, fem exempelmeningar på hur ordet stjärna kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av stjärna

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet stjärna.


Exempelmeningar för stjärna

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet stjärna kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Klubben tänker placera en stjärna där för var tionde gång de vunnit titeln svenska mästare i fotboll.  
 2. En utvecklad genomsnittlig stjärna kommer nu stöta bort sina yttre lager till en planetarisk nebulosa.  
 3. På himmelssfären ligger denna stjärna ungefär en halv grad från Eta Cygni, en stjärna av 4:e magnituden.  
 4. Tre år senare upptäcktes 51 Pegasi b, den första exoplaneten som kretsade runt en stjärna liknande solen.  
 5. Hennes andra roman, Nästa som rör mig (1996) handlade också om en falnande stjärna, fotomodellen Johanna.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av stjärna

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet stjärna.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "stjärna" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet stjärna förekommer det i genomsnitt ca. 12100 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till stjärna

I vår databas över ord finns 24 ord som innehåller eller liknar stjärna. Här kommer de tio första.


Mer information om stjärna

Andra sätt att lära sig mer kring vad stjärna betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av stjärna är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om stjärna

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för stjärna i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 17
 • Ordets poäng i Betapet: 16
 • Ordets poäng i WordFeud: 16

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är stjärna synonymt med både asterisk och berömdhet, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.