Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till sönder

Här nedanför hittar du samtliga tolv synonymer till sönder fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder sönder

Sett till sina synonymer betyder sönder ungefär trasig eller haveri, men är även synonymt med exempelvis "sönderbruten" och "bräckt". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till sönder. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet sönder kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för sönder

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet sönder kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Enligt medierna fick skalvet väggar att rasa, fönster att gå sönder och hyllor i butikerna att välta.  
 2. Enligt lead designer Christian Gyrling ”såg [Remastered] sönder ut tills en vecka innan skeppningen".  
 3. De har klippt sönder de kurdiska flaggorna i staden och ersatt dem med den irakiska flaggan istället.  
 4. På plats bedömde bombskyddet föremålet som skarpt och sköt sönder granaten under kontrollerade former.  
 5. Premolarerna är anpassade för att bryta sönder djurben, särskilt den tredje övre och den tredje nedre.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av sönder

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet sönder.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "sönder" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet sönder förekommer det i genomsnitt ca. 590 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till sönder

I vår databas över ord finns 4 ord som innehåller eller liknar sönder.


Mer information om sönder

Andra sätt att lära sig mer kring vad sönder betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av sönder är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om sönder

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för sönder i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 9
 • Ordets poäng i Betapet: 10
 • Ordets poäng i WordFeud: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är sönder synonymt med både trasig och haveri, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.