Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till snurra

Här nedanför hittar du samtliga nitton synonymer till snurra.Vad betyder snurra

Sett till sina synonymer betyder snurra ungefär spinna eller rotera, men är även synonymt med exempelvis "vira" och "virvla". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till snurra. Vår databas innehåller även sju böjningar av snurra, fem exempelmeningar på hur ordet snurra kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av snurra

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet snurra.


Exempelmeningar för snurra

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet snurra kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Den kalla polarvinden bytte riktning och istället för att snurra runt Arktis vek den söderut över Nordamerika.  
 2. Under striderna går det även att undvika attacker genom att antingen snurra runt eller rulla iväg från fiender.  
 3. Friktionen fick även släplinorna att snurra runt, vilket fick till konsekvens att de lossnade från sina skruvfästen.  
 4. Den tunna atmosfären gör att Ingenuitys rotorblad måste snurra i betydligt högre hastighet för att helikoptern ska kunna lyfta.  
 5. Vattennivån håller på att bli så låg att vattenkraftsturbinerna inte längre får kraft att snurra runt, säger John Yarlbrough vid Kaliforniens vattenmyndighet.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av snurra

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet snurra.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "snurra" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet snurra förekommer det i genomsnitt ca. 1300 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till snurra

I vår databas över ord finns 5 ord som innehåller eller liknar snurra.


Mer information om snurra

Andra sätt att lära sig mer kring vad snurra betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av snurra är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om snurra

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för snurra i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 8
 • Ordets poäng i Betapet: 9
 • Ordets poäng i WordFeud: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är snurra synonymt med både spinna och rotera, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.