Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till smutskasta

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till smutskasta.


Vad betyder smutskasta

Sett till sina synonymer betyder smutskasta ungefär förtala, men är även synonymt med exempelvis "besudla". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till smutskasta. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet smutskasta kan användas i en mening samt flera engelska översättningar.


Exempelmeningar för smutskasta

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet smutskasta kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. President Trump fortsätter att smutskasta den före detta rådgivaren Omarosa Manigault Newman i nya tweets.  
 2. Hon menar att anklagelserna är en del i en politisk kampanj med målet att smutskasta henne och hennes parti.  
 3. Donald Trump nekar till anklagelserna och säger att han inte vet vem visselblåsaren är, men att personen måste vara en demokrat som vill smutskasta honom.  
 4. ”Det här är ytterligare ett patetiskt försök att smutskasta människor i presidentens närhet och skapa distraktion från administrationens många framgångar”.  
 5. Man har bedrivit en ursinnig kampanj under ledning av Donald Trumps regering och gjort allt för att försöka smutskasta valet i Venezuela utan att lyckas, säger han.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av smutskasta

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet smutskasta.


Närmeord till smutskasta

I vår databas över ord finns 7 ord som innehåller eller liknar smutskasta.


Mer information om smutskasta

Andra sätt att lära sig mer kring vad smutskasta betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av smutskasta är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om smutskasta

 • Antal bokstäver: 10
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för smutskasta i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 16
 • Ordets poäng i Betapet: 17
 • Ordets poäng i WordFeud: 17

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är smutskasta synonymt med både förtala och besudla, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.