Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till sköld

Här nedanför hittar du samtliga fem synonymer till sköld.


Vad betyder sköld

Sett till sina synonymer betyder sköld ungefär beskydd eller sköldmärke, men är även synonymt med exempelvis "skydd" och "vapensköld". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till sköld. Vår databas innehåller även sju böjningar av sköld, fyra exempelmeningar på hur ordet sköld kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av sköld

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet sköld.


Exempelmeningar för sköld

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet sköld kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Jakob Olsson i Kungsgården hade ett eget sigill med initialerna I O ovanför en sköld som innehöll ett bomärke.  
  2. Enligt myten skapades också Kataloniens flagga när kung Ludvig drog sina blodiga fingrar över Wilfredos sköld.  
  3. Klubbmärket består av en sköld med två vertikala himmelsblå fält på sidorna och ett vertikalt vitt fält i mitten.  
  4. Pulas historiska stadsvapen återinfördes år 1990 och består av en grön sköld med ett gyllene (gult) latinskt kors.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av sköld

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet sköld.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "sköld" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet sköld förekommer det i genomsnitt ca. 1600 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till sköld

I vår databas över ord finns 18 ord som innehåller eller liknar sköld. Här kommer de tio första.


Mer information om sköld

Andra sätt att lära sig mer kring vad sköld betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av sköld är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om sköld

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 1
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för sköld i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 10
  • Ordets poäng i Betapet: 12
  • Ordets poäng i WordFeud: 11

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är sköld synonymt med både beskydd och sköldmärke, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.