Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till ofarlig

Här nedanför hittar du samtliga nio synonymer till ofarlig.Vad betyder ofarlig

Sett till sina synonymer betyder ofarlig ungefär riskfri eller harmlös, men är även synonymt med exempelvis "benign" och "godartad". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till ofarlig. Vår databas innehåller även sex motsatsord, tre böjningar av ofarlig, fem exempelmeningar på hur ordet ofarlig kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av ofarlig

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet ofarlig.


Motsatsord till ofarlig

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till ofarlig.

farlig, vådlig, riskabel, skadlig, som vållar skada, ohälsosamExempelmeningar för ofarlig

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet ofarlig kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Här tolkar individen en egentligen ofarlig situation som väldigt farlig och sammankopplar detta med objektet.  
 2. Det kommunala dricksvattnet är inte förorenat, utan är helt tjänligt och helt ofarlig att använda och dricka.  
 3. Lukten och röken avfärdades av många som ofarlig eftersom de trodde att de hade med tårgas eller rökmaskinen att göra.  
 4. Efter att granaten undersökts av bombgruppen konstaterades att den inte var skarpladdad och i och med det helt ofarlig.  
 5. En av de mest effektfulla kemikalierna silverjodid som ibland används är inte helt ofarlig för människor och djur, säger hon.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av ofarlig

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet ofarlig.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "ofarlig" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet ofarlig förekommer det i genomsnitt ca. 320 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till ofarlig

I vår databas över ord finns 4 ord som innehåller eller liknar ofarlig.


Mer information om ofarlig

Andra sätt att lära sig mer kring vad ofarlig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av ofarlig är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om ofarlig

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för ofarlig i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 12
 • Ordets poäng i Betapet: 14
 • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är ofarlig synonymt med både riskfri och harmlös, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är farlig en antonym till ofarlig.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.