Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till närmande

Här nedanför hittar du samtliga sex synonymer till närmande.Vad betyder närmande

Sett till sina synonymer betyder närmande ungefär anbud eller annalkande, men är även synonymt med exempelvis "erbjudande" och "förslag". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till närmande. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet närmande kan användas i en mening.


Exempelmeningar för närmande

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet närmande kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Sydkoreas president Moon har lovat sina medborgare att verka för ett närmande mellan de två staterna.  
 2. I synnerhet skolan Yoga Sutra av Patanjali presenterar ett analytiskt närmande till medvetandets natur.  
 3. Eftersom egyptierna var sunniter och syrierna var shiiter var ett närmande mellan de två områdena osannolikt.  
 4. Janukovytjs tid som Ukrainas president tog slut 2014 efter våldsamma protester mot Janukovytjs närmande till Ryssland.  
 5. I sitt nyårstal öppnade president Kim Jong-Un för ett närmande till Sydkorea sedan USA utökat sanktionerna mot Nordkorea.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Mer information om närmande

Andra sätt att lära sig mer kring vad närmande betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av närmande är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om närmande

 • Antal bokstäver: 8
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för närmande i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 13
 • Ordets poäng i Betapet: 14
 • Ordets poäng i WordFeud: 13


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är närmande synonymt med både anbud och annalkande, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.