Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till massiv

Här nedanför hittar du samtliga tretton synonymer till massiv.


Vad betyder massiv

Sett till sina synonymer betyder massiv ungefär grov eller solid, men är även synonymt med exempelvis "gedigen" och "bastant". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till massiv. Vår databas innehåller även tre böjningar av massiv, fem exempelmeningar på hur ordet massiv kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av massiv

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet massiv.


Exempelmeningar för massiv

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet massiv kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Men efter en massiv evakuering låg staden plötsligt öde, och kommer troligtvis aldrig att befolkas igen.  
 2. Coronapandemin har varit och är fortfarande en massiv utmaning men har den mest splittrat eller enat oss?  
 3. Den rinner upp här i halvöns centrala massiv och flyter österut och söderut för att utmynna i Norton Sound.  
 4. Sverige hade massiv av chanser att avgöra OS-finalen mot Kanada efter full tid och även under förlängningen.  
 5. Efter massiv kritik skrev han på onsdagskvällen under en presidentorder för att sätta stopp för förfarandet.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av massiv

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet massiv.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "massiv" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet massiv förekommer det i genomsnitt ca. 880 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till massiv

I vår databas över ord finns 13 ord som innehåller eller liknar massiv. Här kommer de tio första.


Mer information om massiv

Andra sätt att lära sig mer kring vad massiv betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av massiv är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om massiv

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för massiv i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 11
 • Ordets poäng i Betapet: 11
 • Ordets poäng i WordFeud: 10

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är massiv synonymt med både grov och solid, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.