Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till lodjur

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till lodjur.


Vad betyder lodjur

Sett till sin synonym betyder lodjur ungefär lo, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till lodjur. Vår databas innehåller även fem böjningar av lodjur, fem exempelmeningar på hur ordet lodjur kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av lodjur

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet lodjur.


Exempelmeningar för lodjur

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet lodjur kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Men skulle det bli allvar tror Andrén att det finns möjligheter för engelsmännen att hämta lodjur i Sverige.  
 2. Ur den andra linjen, som utgjordes av ett tidigt lodjur Lynx issiodorensis, bildades släktet Lynx och marmorkatten.  
 3. Till rödrävens naturliga fiender räknas varg, lodjur och kungsörn men antalet fällda individer är jämförelsevis lågt.  
 4. Panterlo (Lynx pardinus) är en lodjursart endemisk för Iberiska halvön och kallas även iberiskt lodjur eller spansk lo.  
 5. Exempelvis finns det observationer av hur den aggressiva rödlon jagar bort kanadensiskt lodjur där de två arterna möts i Nova Scotia.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av lodjur

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet lodjur.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "lodjur" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet lodjur förekommer det i genomsnitt ca. 14800 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om lodjur

Andra sätt att lära sig mer kring vad lodjur betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av lodjur är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om lodjur

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för lodjur i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 16
 • Ordets poäng i Betapet: 18
 • Ordets poäng i WordFeud: 17

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är lo synonymt med lodjur, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.