Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till kul

Här nedanför hittar du samtliga tretton synonymer till kul.


Vad betyder kul

Sett till sina synonymer betyder kul ungefär rolig eller roligt, men är även synonymt med exempelvis "skojig" och "skoj". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till kul. Vår databas innehåller även en böjningar av kul, fem exempelmeningar på hur ordet kul kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av kul

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet kul.


Exempelmeningar för kul

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet kul kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Som assisterande materialförvaltare var det kul att hjälpa till att flytta alla grejen in till bussen.  
 2. Det är kul att man får riktigt bra konkurrenter och att man får börja visa vad man går för, säger han.  
 3. Det var kul att vara i Japan men det är skönt att komma hem också, säger Sarah Sjöström till SVT Sport.  
 4. Det är bara kul, men jag gör det inte för Instagram utan för att kunna spela så bra hockey som möjligt.  
 5. Vi har haft så himla kul den här veckan, ett bra lag med bra personligheter och vi har verkligen kämpat.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av kul

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet kul.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "kul" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet kul förekommer det i genomsnitt ca. 2400 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till kul

I vår databas över ord finns 9 ord som innehåller eller liknar kul.


Mer information om kul

Andra sätt att lära sig mer kring vad kul betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av kul är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om kul

 • Antal bokstäver: 3
 • Antal vokaler: 1
 • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för kul i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 7
 • Ordets poäng i Betapet: 9
 • Ordets poäng i WordFeud: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är kul synonymt med både rolig och roligt, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.