Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till homosexuell man

Här nedanför hittar du samtliga sju synonymer till homosexuell man fördelade på fyra ordgrupper.


Vad betyder homosexuell man

Sett till sina synonymer betyder homosexuell man ungefär gay eller homo, men är även synonymt med exempelvis "homosexuell" och "bajspackare". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till homosexuell man. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet homosexuell man kan användas i en mening.


Exempelmeningar för homosexuell man

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet homosexuell man kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Det kan man säga är världens första självbiografi av en homosexuell man, säger författaren Jonas Gardell.  
  2. I Egypten dömdes en programledare till ett års fängelse för att han intervjuat en anonymiserad, homosexuell man.  
  3. En homosexuell man däremot var en skam för den ariske mannen som med SS som utvald förtrupp skulle förverkliga ett stortyskt rike.  
  4. Med tillägget 175a infördes straff för en homosexuell man som missbrukat sin ställning eller förfört en ung man under 21 år och för manlig prostitution.  
  5. För första gången någonsin har USA en homosexuell man som guvernör, och kvinnor som tillhör USA:s ursprungsbefolkning eller är muslimer i representanthuset.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Mer information om homosexuell man

Andra sätt att lära sig mer kring vad homosexuell man betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av homosexuell man är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om homosexuell man

  • Antal bokstäver: 14
  • Antal vokaler: 6
  • Antal konsonanter: 8

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är homosexuell man synonymt med både gay och homo, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.