Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till flexibel

Här nedanför hittar du samtliga elva synonymer till flexibel.Vad betyder flexibel

Sett till sina synonymer betyder flexibel ungefär anpasslig eller rörlig, men är även synonymt med exempelvis "smidig" och "böjlig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till flexibel. Vår databas innehåller även sju motsatsord, tre böjningar av flexibel, fem exempelmeningar på hur ordet flexibel kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av flexibel

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet flexibel.


Motsatsord till flexibel

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till flexibel.

kompromisslös, hårdnackad, orubblig, principfast, oböjlig, oföränderlig, omedgörligExempelmeningar för flexibel

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet flexibel kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Den katolska ligans gamla taktik hade mött en modernare, vilken visade sig vara mer flexibel och snabbrörlig.  
 2. Vinrankans evolution har därför lett till en växt som är mycket konkurrenskraftig och flexibel i sin växtform.  
 3. Jämfört med vajer-/kabeldrivna bergbanor är trafikeringen betydligt mer flexibel, och bansträckan mycket längre.  
 4. Jag tror att man arbetar för mycket i stuprör och att man måste vara mer flexibel men också arbeta mer konfliktförebyggande.  
 5. Socialdemokraterna har kommit överens med Centerpartiet att införa en mer flexibel hållning till strandskydd och ägande av skog.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av flexibel

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet flexibel.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "flexibel" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet flexibel förekommer det i genomsnitt ca. 1600 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till flexibel

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar flexibel.


Mer information om flexibel

Andra sätt att lära sig mer kring vad flexibel betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av flexibel är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om flexibel

 • Antal bokstäver: 8
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för flexibel i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 23
 • Ordets poäng i Betapet: 24
 • Ordets poäng i WordFeud: 21

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är flexibel synonymt med både anpasslig och rörlig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är kompromisslös en antonym till flexibel.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.